Koning Mohammed VI bereid tot bemiddeling om Golf-crisis op te lossen

marokko
18
12 jun '17
Het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking meldde gisteren dat Koning Mohammed VI bereid is om zijn bemiddeling aan te bieden om de Golf-crisis op te lossen.

In het midden van de ongekende crisis rondom Qatar en de naburige Golflanden heeft Marokko zijn stilte gebroken, zeggende dat Koning Mohammed VI uitgebreide gesprekken heeft gehouden met verschillende partijen sinds de verslechtering van hun diplomatieke banden, meldt Moroccoworldnews.

Het ministerie meldde: "Vanwege de sterke persoonlijke banden van oprecht broederschap tussen Koning Mohammed VI en de Koningen en Emirs van de Golflanden, is het Koninkrijk Marokko voorzichtig geweest in publieke en haastige uitspraken die alleen onenigheid versterken en verschillen verdiepen. De Koning heeft daarom alle partijen verzocht om wijs te handelen om de spanningen te verminderen, om deze crisis te overwinnen en de oorzaken die tot deze crisis hebben geleid op te lossen".

Het ministerie zei ook dat Marokko sterk geassocieerd is met de Golfstaten in alle gebieden, ondanks de geografische afstand, en zich ernstig zorgen maakt over deze crisis, ondanks dat Marokko niet direct betrokken is. Het Koninkrijk heeft de voorkeur voor een constructieve neutraliteit, maar die is niet beperkt tot passieve observatie van een escalatie tussen broederlijke landen.

Het ministerie voegde er tot slot aan toe dat Marokko "klaar is om bemiddeling aan te bieden met het oog op een eerlijke en uitgebreide dialoog op basis van geen inmenging in de interne zaken en de strijd tegen religieus extremisme".

© Redactie 2017
marokko
mohammed vi
bemiddeling
golfcrisis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi