Marokko unaniem gekozen tot Afrikaanse coördinator binnen de OPCW

marokko
0
14 jun '17
Marokko werd unaniem gekozen als coördinator van de Afrikaanse staten en partijen betreffende het verdrag inzake het verbod op chemische wapens, aldus een verklaring van de Marokkaanse ambassade in Nederland.

De verkiezing van Marokko vond plaats op de laatste vergadering van Afrikaanse ambassadeurs bij de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW). Marokko zal deze functie voor een jaar bedienen.

Verscheidene Afrikaanse ambassadeurs herinnerden eraan dat de verkiezing van Marokko getuigt van zijn dynamiek binnen de OPCW en binnen zijn regionale groep. Zij merken ook op dat Marokko een belangrijke rol speelt in alle problemen die verband houden met ontwapening en dat de verkiezing Marokko's dynamiek op dit gebied zal versterken.

Deze verkiezing getuigt van het vertrouwen dat het Koninkrijk geniet in zijn Afrikaanse familie en de voorrang die Afrika krijgt in het buitenlands beleid van Marokko, evenals Marokko's constante inzet om de Afrikaanse belangen in alle internationale fora te verdedigen.

© Redactie 2017
marokko
opcw
coördinator
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?