Eerste gids voor kinderslachtoffers van seksueel misbruik gelanceerd in Marokko

marokko
0
14 jun '17
De vereniging 'Raak Mijn Kind Niet Aan' heeft als onderdeel van haar missie om de bewustwording van de gevaren van pedofilie te vergroten, de eerste gids voor zorg aan slachtoffers van pedofilie in Marokko gelanceerd.

De gids, die zaterdag is vrijgegeven, is beschikbaar in het Arabisch, Frans en het Tamazight. Het biedt een trainingsinstrument ter bestrijding van pedofilie en accurate informatie aan, waardoor gezinnen met kinderen die seksueel misbruik hebben meegemaakt beter met de moeilijke situatie om kunnen gaan.

De vereniging heeft ook een opleidingsprogramma gelanceerd gericht op belangrijke actoren in de gemeenschap die deze instrumenten willen gebruiken om kindermisbruik en pedofilie in Marokko effectief te bestrijden.

Deze trainingen, die in samenwerking met het Nationaal Initiatief voor Menselijke Ontwikkeling (INDH) zijn ontwikkeld, zullen volgende week van start gaan in de regio Casablanca-Settat en via een videoconferentie worden uitgezonden voor verdere en bredere verspreiding in heel Marokko, meldt Moroccoworldnews.

De vereniging verklaarde dat de strijd tegen dit fenomeen vooral een kwestie is van preventie en bewustzijn. Het voorbereiden van sociale betrokkenen (personen, organisaties en instanties) en het integreren van juridische hervormingen zal helpen bij het beëindigen van de vooroordelen en sociale stigmatisering van seksueel misbruik bij minderjarigen.

Sinds 2004 heeft de vereniging 'Raak Mijn Kind Niet Aan' gewerkt aan de bescherming van kinderen, het behoud van hun rechten en de strijd tegen elke vorm van misbruik, met name seksueel misbruik. De werkzaamheden van de vereniging omvatten het vertegenwoordigen van slachtoffers in de rechtbanken, het zoeken naar re-integratiemogelijkheden en het organiseren van bewustmakingscampagnes in coördinatie met alle relevante personen, organisaties en instanties.

© Redactie 2017
marokko
kindermisbruik
gids
seksueel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?