Meer dan 80.000 kinderen worden uitgebuit in Marokko

marokko
15
15 jun '17
Meer dan 80.000 kinderen worden nog steeds als slaven behandeld in Marokkaanse huishoudens.

Dit onthutsende cijfer werd onthuld door de vereniging Insaf op een persconferentie gisteren in Casablanca, meldde de krant Al Massae.

De vereniging Insaf bevestigt dat het aantal werkende kinderen in Marokkaanse huishoudens hoger is dan 80.000, deze kinderen zijn meestal jonger dan 15 jaar. Gezien het hoge cijfer is dit een onthutsende zaak.

De kinderen, die afkomstig zijn uit zeer arme en ongeletterde families, worden tot slaven gereduceerd en maken door de uitbuiting veel leed mee, benadrukt de vereniging.

Insaf, die aangeeft dat deze kinderen op school horen te zitten, roept alle ambtenaren en interveniënten (personen die tussenbeide komen) op de wet nr 19-12 te laten vervallen, die huishoudelijk werk van meisjes zo jong als 15 jaar toelaat.

Tijdens een persconferentie in Casablanca heeft de voorzitter van de vereniging Insaf, ter gelegenheid van de Wereld Dag tegen kinderarbeid, gezegd dat "de situatie veel wil nodig heeft om de uitbuiting van kinderen te stoppen. Het ontneemt hen de mogelijkheid om te profiteren van het schoolsysteem, in hun behoefte om te spelen en vriendschappen te creëren".

© Redactie 2017
marokko
uitbuiting
kinderen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?