Zand uit Merzouga onderdeel van wetenschappelijke tentoonstelling in São Paulo (video)

marokko
1
15 jun '17
Het zand uit Merzouga, een klein dorp in de Sahara in het zuidoosten van Marokko, en dat van andere regio's in de wereld is het onderwerp van een wetenschappelijke tentoonstelling.

Deze tentoonstelling is onlangs geopend in het 'Science and Technology Park' (CIENTEC) van de universiteit van Sao Paulo in Brazilië (USP). De wetenschappelijke tentoonstelling is getiteld "Sands of the World" en biedt bezoekers de mogelijkheid om zandmonsters van over de hele wereld te observeren. De tentoonstelling zal worden gehouden tot 29 juli.

Bezoekers kunnen de specifieke kenmerken van deze kleine steendeeltjes ontdekken, waarvan de grootte tussen 0,063 en 2 mm ligt, evenals de verschillende elementen die bijgedragen hebben aan de vormgeving ervan in de verschillende regio's, rapporteert het agentschap ANBA, orgaan van de Arabische-Braziliaanse Kamer van Koophandel.

Naast het ultrafijne en kuilhoudende zand van de beroemde Merzouga duinen wordt het zand van de piramides in Egypte en van exotische plaatsen als Disappointment Island in Antarctica, IJsland, Okinawa Japan en het eiland Kauai in Hawaï tentoongesteld.

Zandmonsters uit Griekenland, Australië, Bolivia, Canada, Nieuw Zeeland, Chili, Mexico, Barbados, Colombia en Thailand, evenals het lokale zand van Maranhao en São Paulo, worden ook tijdens deze tentoonstelling gepresenteerd 

De tentoonstelling toont ook het zandvormingsproces door een sectie van rotsen en mineralen te tonen in verschillende stadia van desintegratie. De tentoonstelling is het hoogtepunt van een project dat wordt gefinancierd door de São Paulo Research Foundation (FAPESP) en gecoördineerd met de afdeling geoscience van de USP.

Volgens de organisatoren werden enkele van de gepresenteerde zandmonsters verzameld door studenten van de geofysische afdeling van de USP. Anderen zijn aangeboden door onderzoekers en wetenschappelijke instellingen uit verschillende landen, meldt Moroccoworldnews.

Ter illustratie hierbij een video van AJ+ over het beroemde zand uit Merzouga:

Youtube link

© Redactie 2017
marokko
merzouga
zand
tentoonstelling
são paulo
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?