Ruim 250 Marokkanen vastgezet door Libische autoriteiten, ruim een maand vast

marokko
1
15 jun '17
De burgers blijven tot nader orde vastzitten, bekend is dat ze vanuit het door oorlog verscheurde land de oversteek naar Europa wilden maken.

Het Marokkaanse medium Ahdath Al Maghribia meldde onlangs dat de Libische autoriteiten in de grensstreek van het land zo'n 250 Marokkaanse burgers zouden hebben vastgezet. De reden voor deze hechtenis zou de ogenschijnlijke oversteek zijn die de Marokkaanse ingezetenen wilden maken naar Italië. Daar bovenop meldt Al Ahdath Al Maghribia dat de omstandigheden waarin ze momenteel verkeren verre van humaan zijn. Buurland Tunesië zou inmiddels al haar burgers daar hebben teruggehaald. 

De omstandigheden waarin deze mensen verkeren zou dermate erbarmelijk zijn dat familieleden in Marokko hun beklag hebben gedaan bij de lokale autoriteiten. Zo is er vorige week bij de wilaya van Beni Mellal-Khenifra een kleine demonstratie geweest. De hechtenisperiode duurt nu al ruim een maand, de meeste gedetineerden hebben een leeftijd variërend tussen de 15 en 21 jaar. Van hen zijn de meesten afkomstig uit Fqih Bensalah en Beni Mellal.  

Het medium weet overigens niet te vermelden of deze situatie door de hogere overheden is opgemerkt en/of opgepakt.


© Redactie 2017
marokko
libie
vluchtelingen
oversteek
italie
detentie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?