Marokkaanse ministerie van Onderwijs kort zomervakantie 2017 met 5 dagen in

marokko
1
15 jun '17
De minister van Onderwijs, Mohammed Hassad zal de duur van de zomervakantie verkorten als gevolg van bezorgdheid dat de lengte van de zomervakantie leidt tot slecht onderwijs.

Deze zomer zal de vakantie maar 42 dagen duren in plaats van de normale 47 dagen. Volgens een persbericht van het ministerie zullen de leerlingen op 7 september weer naar school moeten gaan. Leerlingen in alle regio's van Marokko zullen tegelijkertijd met de vakantie beginnen, voegde het ministerie toe.

Het ministerie zal de zomervakantie met vijf dagen verminderen in een poging om de educatie te verbeteren tegen het einde van het schooljaar 2017-2018. Het ministerie streeft er ook naar dat studenten alle lessen die voor het komende academiejaar zijn gepland kunnen bijwonen.

De nieuwe datum van het nieuwe schooljaar is van toepassing op alle drie de niveaus van het onderwijs, evenals voor studenten van het Hogere Technische Onderwijs.

"Het ministerie heeft gezorgd voor een evenwichtige verdeling van studieperiodes en voorbereidingen van examens alsmede de schoolvakanties. Het heeft na elke zeven weken een schoolvakantie geprogrammeerd, met dezelfde data in zowel scholen als universiteiten", zei het ministerie.

Het ministerie heeft ook opgemerkt dat het de versnelling van de bouw van kostscholen en onderwijsgebouwen zal verzekeren, en voegt daaraan toe dat deze veranderingen zowel de nieuwe leerlingen als het Marokkaanse schoolstelsel ten goede zullen komen.

Het ministerie is tot slot ook van plan om het nodige aantal leraren aan te trekken om het tekort aan leraren op Marokkaanse scholen te verminderen.

© Redactie 2017
marokko
zomervakantie
onderwijs
ingekort
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?