Koning Mohammed VI zegt alle mogelijke hulp toe aan Marokkaanse slachtoffers Grenfell Tower Londen

marokko
4
15 jun '17
Koning Mohammed VI zou meteen het nadrukkelijke bevel hebben gegeven aan de Marokkaanse ambassade en het consulaat in Londen.

Het drama wat zich de nacht van dinsdag op woensdag afspeelde in de Britse hoofdstad heeft helaas ook voor Marokkaans leed gezorgd. Het bleef gelukkig alleen bij gewonden, daar waar het totale dodenaantal inmiddels al is opgelopen tot 17. Om hoeveel gewonden en/of dakloze Marokkaanse wereldburgers het precies gaat is nog niet bekend.

Persbericht ministerie van Buitenlandse Zaken
Wel is duidelijk dat Koning Mohammed VI er alles aan zal doen om deze Marokkaanse ingezetenen te hulp te schieten, zo is te lezen in een persbericht van het ministerie van Buitenlandse Zaken. In de verklaring van het ministerie wordt overigens wel benadrukt dat er vooralsnog nog geen aanwijzingen zijn dat er ook Marokkaanse slachtoffers zijn komen te overlijden. 

Om welke hulp van de ambassade en het consulaat in Londen het precies gaat wordt in het midden gelaten, duidelijk is wel dat alle beschikbare hulp en ondersteuning geboden zullen worden. 

© Redactie 2017
marokko
koning mohammed vi
grenfell tower
drama
brand
hulp
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?