Marokkaanse minister van Justitie: 'In 2016 zo'n 3.000 gevallen van corruptie bekend en vervolgd'

marokko
4
15 jun '17
Het blijft een moeizame strijd, de strijd tegen corruptie. Maar voor de Marokkaanse overheid is er alles aan gelegen om het zoveel mogelijk in de ban te doen.

In het kader van de nationale strijd tegen corruptie openbaarde minister van Justitie, Mohammed Aujar, onlangs enkele feiten aangaande dit maatschappelijk probleem. Volgens de minister zouden er het afgelopen kalenderjaar alleen al, maar liefst 2.992 zaken zijn voorgekomen voor het gerecht. Hiervan moesten er 59 eerst door naar de Rekenkamer alvorens de zaak door de rechter bestudeerd kon worden. 

Het Marokkaanse medium Ahdath Al Maghribia weet aansluitend op dit gegeven te melden dat er momenteel verschillende nieuwe maatregelen van kracht zijn om de felheid van de strijd tegen dit vernietigende verschijnsel op te voeren. De overheid zou 61 maatregelen en projecten in de hand hebben genomen om corruptie in de ban te doen, hieronder vallen diverse voornemens als het herzien van het strafrecht en het uitbreiden van bevoegdheden van de betrokken autoriteiten. 

Ahdath Al Maghribia bevestigt overigens wel dat aan de hand van deze nieuwe maatregelen er wel meer grip op de zaak lijkt te zijn gekomen. 

© Redactie 2017
marokko
ministerie van justitie
corruptie
vervolging
strijd
samenleving
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?