Marokkaanse en Nederlandse verdachten bij oprollen internationaal drugsnetwerk door Guardia Civil

marokko
0
15 jun '17
In verschillende Spaanse steden deden de autoriteiten invallen, resulterend in de arrestatie van 26 verdachten.

In een persbericht van de Spaanse Guardia Civil is te lezen dat er onlangs een grote actie op gang is gezet. Naast de aangetroffen hoeveelheid van maar liefst 4,3 ton Marokkaans hasj verrichtten de autoriteiten ook nog eens 26 aanhoudingen. Het zou naar verluidt gaan om een internationaal drugsnetwerk wat al langer huishoudt in verschillende Spaanse steden. Onder de arrestanten zaten verdachten met respectievelijk de Spaanse, Marokkaanse en Nederlandse nationaliteit. Hoe de samenstelling van de verdachten qua nationaliteit exact was, is nog niet bekendgemaakt. 

Flinke beslaglegging
Naast de grotere hoeveelheid hasj zijn ook verder ook kleinere hoeveelheden cocaïne, marihuana en ketamine in beslag genomen. Hier bovenop kwam nog de beslaglegging op 17 voertuigen en 71 mobiele telefoons en last but not least werd ook een contant geldbedrag van 850.000 aangetroffen in de verblijfplaatsen van de arrestanten. Om het netwerk nog meer uit te kunnen kleden zijn ook 8 tegoeden op bankrekeningen bevroren, om hoeveel geld het hier ging is niet bekendgemaakt. 

Het vermoeden is nu dat de drugstransporten zich niet alleen tot Spanje beperkten, er wordt sterk rekening gehouden met verspreiding naar nabij gelegen landen als België, Frankrijk en tenslotte ook Nederland. 

© Redactie 2017
marokko
guardia civil
spanje
chira
drugs
netwerk
arrestatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?