Bouchra Baibanou: 'Ik was niet bang of gestrest tijdens mijn beklimming van de Everest' (video)

buitenland
1
16 jun 17:55
Ze had zichzelf het doel gesteld om de top van de wereld te bereiken en daar slaagde ze in!
Op 21 mei om 9:00 uur na een stormachtige nacht zwaaide de bergbeklimster Bouchra Baibanou met de Marokkaanse vlag op het hoogtepunt van de Everest, om hiermee de eerste Marokkaanse vrouw te worden die de 8848 meter hoge berg heeft beklommen.

"Ik was niet bang of gestrest tijdens deze ervaring", zei de bergbeklimster op een persconferentie die onlangs was georganiseerd op de club van het ministerie van Transport. "Iedere nacht probeerde ik mezelf op de top te visualiseren en ik dacht mijn lot zal lopen zoals God het wil".

Bourchra Baibanou vertelde ook dat de aanmoedigingen en smeekbeden die op haar Facebook-pagina door haar 36.000 fans zijn geschreven haar hebben geholpen om niet op te geven. Bij elke mijlpaal op weg naar de top van de Everest vergat Bouchra Baibanou niet om foto's en video's van de adembenemende landschappen te delen met haar Facebook volgers en haar geliefden.

De reis duurde bijna twee maanden, maar ze was niet alleen, negen andere avonturiers van verschillende nationaliteiten namen ook deel aan de uitdaging, meldt HuffPost Morocco.

"In mijn groep waren er een Noorse, een Bulgaar, een Russische, een Roemeense en een Amerikaanse, ze zijn mijn nieuwe familie geworden tijdens deze twee maanden en we probeerden elkaar te motiveren".

Haar reis op de Everest is onderdeel van haar zeven-toppen project dat in 2011 begon. Het omvat het beklimmen van de zeven toppen van de hoogste bergen in elk continent. Bouchra Baibanou heeft al de top van de Kilimanjaro, Elbrus, Denali en vele anderen bereikt, maar staat het niet toe om te rusten, aangezien er nog een top is om te beklimmen. Om dit levensproject af te sluiten zijn de bergbeklimsters van plan om tegen het einde van 2017 de berg Vinson, het hoogste punt van Antarctica, te beklimmen.

De video is Franstalig, maar als je dit niet goed begrijpt is het toch mooi om de beelden te bekijken, wat een powervrouw!:

[videohttps://www.youtube.com/watch?v=hXFL9QpF_K4[/video]

Youtube link
bergbeklimster
marokkaanse
everest
top
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
al quds
wk voor clubs
doden
trump
wydad casablanca
eredivisie
amsterdam
al jazira
mbark boussoufa
pvv
casablanca
atlasleeuwen
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
wk 2018
politie
turkije
aanslag
agadir