Zes Marokkanen geïdentificeerd onder dodelijke slachtoffers bij brand in Londen

buitenland
41
17 jun '17
Het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken meldde gisterenavond al in een verklaring dat er 7 Marokkaanse slachtoffers zijn te betreuren na de brand in de Grenfell-woontoren in Londen. Vandaag werden zes van deze slachtoffers officieel geïdentificeerd.
Onder die 7 slachtoffers is 1 heel gezin van vijf personen. De familie El Wahaby zou niet levend uit de brand zijn gekomen. Het gezin bestaat uit Abdelaziz El Wahabi (52 jaar), zijn vrouw Faouzia en hun drie kinderen, Yassine (21 jaar), Nur Huda (15 jaar) en Mehdi (8 jaar).

De Londen Evening Standard citeerde een neef van het gezin, Othman Boujettif: "Een hele familie is weggevaagd". Hij zou om 1:30 uur die nacht nog met hen via de telefoon hebben gesproken.

"De brandweerlieden vertelden dat ze in hun appartement (op de 21e verdieping) moesten blijven, de vloer moesten nat maken en natte handdoeken onderaan de deuren moesten leggen. Ze hebben het verkeerde advies gevolgd en nu zijn ze er niet meer", zei hij. 

Hanane El Wahaby, de zus van Abdelaziz, zei: "'Ik sprak hem aan de telefoon. Het vuur had nog niet hun etage bereikt. Hij vertelde me dat hij instructies had dat de familie binnen moest blijven, in één kamer en de rook moesten blokkeren door de bodem van de deur met de handdoeken af te dekken. Ik vertelde hem dat hij weg moest gaan. Hij vertelde me dat hij zou gaan. Hij vertelde me later dat er te veel rook was. De laatste keer dat ik hem zag, was toen het hele gezin door het raam naar ons wuifde."

"Als ze niet naar de brandweerlieden hadden geluisterd en op het juiste moment eruit waren gekomen, dan zouden ze nog geleefd hebben", zei buurvrouw Amina Ahmed. "Mijn hart is gebroken, ik heb hun roep om hulp gehoord.  Ik voelde me zo hulpeloos", voegde ze toe.


*Afbeelding bij het artikel is een door de familie vrijgegeven foto van Nur Huda en Faouzia El Wahabi
londen
brand
marokkanen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
botola pro
chan 2018
jamal sellami
wydad casablanca
turkije
landbouw
arrestatie
hamid el hazzaz
economie
reizen
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
wk 2018
daesh
politie
agadir
trump
al hoceima