Vereniging IKHAE versterkt vrouwen in Marokko

marokko
0
18 jun '17
Mina Rouatab, de voorzitter van de vereniging IKHAE, richtte de organisatie op nadat ze de noodzaak zag voor het pleiten voor vrouwen die slachtoffer waren van huiselijk geweld in Rabat.

Sindsdien is de non-profit organisatie met de hulp van vrijwilligers, gegroeid tot meer dan 150 vrouwen en heeft het nieuwe kansen voor de betrokken vrouwen gecreëerd, meldt Moroccoworldnews.

Vandaag de dag heeft de non-profit organisatie, die door vrouwen voor vrouwen wordt geleid, een aantal projecten opgezet variërend van geletterdheid workshops tot Engelse lessen en de vorming van coöperaties om de vrouwen te helpen om financiële onafhankelijkheid te krijgen.

Via een samenwerkingsverband met het Ministerie van Onderwijs kan de vereniging klaslokalen gebruiken van lokale scholen voor hun opleidingsprogramma's. De vrouwen hebben geleerd hoe ze hun wettelijke rechten kunnen gebruiken om zichzelf te verdedigen, hebben hun Engelstalige vaardigheden verbeterd en de mogelijkheid gehad om hun handwerkvaardigheden met elkaar te delen. Tijdens deze sessies biedt de vereniging ook voorschoolse programma's voor de kinderen van de vrouwen aan. Dit om het voor de vrouwen mogelijk te maken om aanwezig te zijn en om de educatie van de kinderen te verrijken. Elk van deze kansen maakt het mogelijk voor de vrouwen om beter te pleiten voor zichzelf en hun gezinnen.

Onlangs hebben de vrouwen van IKHAE ook een website gelanceerd om hun werk uit te leggen en om mogelijkheden beter te coördineren voor degenen die geïnteresseerd zijn in hun missie. In de sectie 'How to help', worden degenen die geïnteresseerd zijn in het ondersteunen van het werk van de vereniging uitgenodigd om betrokken te worden door middel van vrijwilligerswerk of een donatie. Er zijn ook secties waarin de geschiedenis van de organisatie en hun initiatieven worden beschreven.

Belangrijk is dat de website ook een shop biedt voor de vrouwen van de vereniging om hun ambachten te presenteren en te verkopen. Volgens Maiken Austin, een vrijwilliger die door leden van de vereniging wordt geprezen voor het geven van een nieuwe richting aan de groep, hebben de vrouwen in het verleden moeite gehad met het verkopen van hun producten en werd er vaak misbruik van hen gemaakt door lokale handelaren. Met hun eigen website zijn de vrouwen echter verantwoordelijk voor hun eigen producten en degene die geïnteresseerd zijn om iets te kopen wat door de vrouwen is gemaakt, kunnen dit direct bij de vrouwen zelf doen.

De non-profit organisatie is ook betrokken bij het initiatief van VN Vrouwen "Safe Cities", die erop gericht is om de openbare ruimten veilig te maken voor vrouwen en meisjes. In Marokko is seksuele intimidatie een veelvoorkomende zaak. Volgens de VN meldt meer dan 90% van de vrouwen dat zij slachtoffer zijn geweest van seksuele intimidatie in openbare ruimten, waardoor het "Safe Cities" initiatief een belangrijk element is om gendergelijkheid te bereiken. Deels door het organisatorische werk van Rouatab werd Rabat in Maart 2015 de twintigste stad die aan het project deel nam.

Deze reeks initiatieven van IKHAE vertegenwoordigt het grassroots succes dat bereikt kan worden als vrouwen voor zichzelf en elkaar opkomen. De vereniging heeft reeds vrouwen geholpen om controle te krijgen over hun leven en kansen buiten het huis te vinden. Ondanks dat de vereniging nog klein is zijn de vrouwen toegewijd en zoeken ze altijd naar nieuwe manieren om elkaar aan te versterken.

© Redactie 2017
marokko
ikhae
vrouwen
versterkt
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi