Koning Mohammed VI feliciteert Marokkaanse biologie professor met Europese Uitvindersprijs (video)

marokko
5
18 jun '17
Adnane Remmal, een Marokkaanse onderzoeker en biologie professor, behoorde tot de 15 genomineerde namen voor de Europese Uitvindersprijs 2017.

De prijs onderscheidt wereldwijde onderzoekers, wetenschappers, ingenieurs en professoren in vijf categorieën: industrie, onderzoek, niet-EPO-landen, kleine en middelgrote ondernemingen, en levenslange prestaties. Remmal behoort tot de categorie van niet-EPO-landen (EPO is het Europees Octrooibureau).

De professor werd genomineerd voor zijn werk met betrekking op het stimuleren van antibiotica met essentiële oliën en natuurlijke geneeskrachtige eigenschappen van planten. De gestimuleerde antibiotica zijn effectief tegen multi-resistente bacteriën, zonder bijwerkingen te veroorzaken of bij te dragen aan de accumulatie van resistentie.

"Alleen al het feit dat ik ben genomineerd is een wonder voor een Marokkaanse onderzoeker zoals ik", zei Adnane Remmal bij zijn nominatie in april tegen HuffPostMaroc.

De professor won afgelopen donderdag de publieksprijs bij de prijsuitreiking van de 'European Inventor Award 2017'. Prof. Remmal behaalde het hoogste aantal stemmen online.

"De stemmen voor Adnane Remmal bevestigen het belang van deze bijdrage aan de bestrijding van de toenemende weerstand van bacteriën tegen antibiotica", verklaarde Benoît Battistelli, de president van het Europees Octrooibureau (EPO). "Hij toonde aan dat traditionele antibiotica en natuurlijke essentiële oliën kunnen worden gecombineerd om hun effecten tienvoudig te verhogen. Met zijn werk levert hij een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van farmaceutisch onderzoek in zijn geboorteland Marokko", zei Battistelli.

Koning Mohammed VI stuurde een felicitatiebericht naar Remmal. In zijn felicitatieboodschap stuurde Koning Mohammed VI zijn felicitaties en gelukwensen aan Adnane Remmal voor zijn "onderscheidende" uitvinding om de effectiviteit van klassieke antibiotica te verbeteren dankzij de natuurlijke geneeskrachtige eigenschappen van planten.

De Koning is ervan overtuigd dat deze internationaal verdiende prijs een sterke stimulans voor Adnane Remmal zal zijn om zijn onderzoek, evenals voor de opkomende generaties Marokkaanse onderzoekers, voort te zetten.

Voor de geïnteresseerden hier een Engelstalige uitleg over de uitvinding van Remmal:

Youtube link

© Redactie 2017
marokko
uitvinder
uitvindersprijs
epo
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi