Minister van Onderwijs Marokko belooft klassen van maximaal 40 leerlingen

marokko
1
18 jun '17
Klassen met 70 leerlingen waren en zijn geen uitzondering meer in het Marokkaanse onderwijs, het ministerie belooft snelle verbetering.
Het Marokkaanse ministerie van onderwijs, bij monde van minister Mohamed Hassad zelf, onderkent het schrijnende probleem van te grote klassen in het Marokkaanse basisonderwijs. Volgens Hassad is dit verschijnsel onwenselijk voor zowel de leerkracht als de leerling zelf en doet het enorm onder aan het niveau van het onderwijs in het land. Tegelijkertijd doet de minister een ambitieus voornemen uit de doeken, aldus het Marokkaanse medium Al Massae.

Het dagblad meldt dat men met ingang van komend schooljaar het maximaal aantal leerlingen per klas wil terugbrengen naar 40. Voorheen waren klassen met soms wel 70 leerlingen geen uitzondering, de minister belooft dan ook spoedige verbetering. Voor de lagere klassen wordt het maximum aantal leerlingen op slechts 30 gesteld. 

Plan in de praktijk
Om deze doelstelling te verwezenlijken is de realisatie van nieuwe schoolinstellingen van groot belang. Dat aantal wordt geraamd op 55 over het hele land, wat gelijk staat aan 1948 nieuwe klassen. Om ook aan een geschikt aantal onderwijzers te komen worden er samenwerkingen met diverse opleidingsinstellingen gestart voor de rekrutering van 24.000 nieuwe leerkrachten. 

Volgens het Marokkaanse medium Assabah zou dit plan tegen het einde van deze maand al concrete vormen aan moeten hebben genomen. Men verwacht dan ook dat het verantwoordelijke departement hierover officieel naar buiten zal treden. 
© Redactie 2017
marokko
onderwijs
ministerie
klassengrootte
docenten
aankondiging
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi