Mohcine Fikri zaak: Vakbonden kondigen nieuwe staking aan in de havens van Al Hoceima

marokko
45
19 jun '17
Vakbonden die de visserijsector betreffen, hebben opgeroepen tot een nieuwe staking in de havens op woensdag 21 juni, de dag waarop een hoorzitting wordt gehouden bij het Hof van Beroep in Al Hoceima.
Verschillende vakbondvertegenwoordigers in de visserijsector, in het bijzonder aangesloten bij de UMT, de CDT, de UNTM en de UGTM, zijn van plan een staking te organiseren op de dag waarop het Hof van Beroep in Al Hoceima verder gaat met de zaak Mohcine Fikri. Enkele stadsambtenaren die in april in verband met de Mohcine Fikri-zaak werden veroordeeld, verschijnen dan weer voor de rechtbank voor hun hoger beroep.

Ter herinnering, de rechtbank in Al Hoceïma veroordeelde in april van dit jaar zeven personen die betrokken zijn bij de zaak Mohcine Fikri tot gevangenisstraffen tussen de 3 en 8 maanden, meldt Lefr360

Volgens de protesterende vakbonden hebben de drie havenambtenaren met wie zij solidair zijn, namelijk de dierenarts, een visserij-afgevaardigde en het hoofd van de afdeling van de visserij in de stad, hun werk gedaan. De vakbonden zijn ook van oordeel dat de vernietiging van de in Mohcine Fikri's zaak in beslag genomen vis volgens de regels gebeurde en daarom zeggen zij de uitspraak van de rechtbank "af te wijzen".
© Redactie 2017
marokko
mohcine fikri
al hoceima
staking
vakbonden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi