Marokko als lid verkozen in Economische en Sociale Raad (ECOSOC) VN

marokko
0
19 jun '17
Marokko kan zich met ingang van volgend kalenderjaar rekenen tot één van de 54 leden van de ECOSOC.
De ECOSOC, in de volksmond beter bekend als de Economische en Sociale raad van de Verenigde Naties, kan zich de komende 2 jaren verzekeren van het lidmaatschap van Marokko als één van de 54 deelnemende landen. De raad staat bekend als één van de meest belangrijkste organen van de VN, samen met nog 5 andere organisaties die wereldwijde groei en ontwikkeling pogen te bevorderen. Met de aansluiting van Marokko kan men dan ook meedelen in de diverse plannen en voornemens die de VN heeft om wereldwijde economische en sociale ontwikkeling te bevorderen. 

Concrete betekenis lidmaatschap Marokko
Overall gezien betekent dit het stellen van doelen in politiek-juridische, maar ook sociaal-economische context. Er zal worden gekeken naar waar stappen gezet kunnen worden om op mondiaal niveau progressie te boeken. Momenteel is er bepaald om doelen te stellen voor de langere termijn, het uiterste punt hiervoor is 2030. 

Ten overvloede, in New York bepaalde men dus unaniem het lidmaatschap van Marokko voor de komende twee kalenderjaren (2018 en 2019). Over de exacte invulling qua posten die Marokkaanse afgevaardigden moeten gaan bekleden is vooralsnog nog geen mededeling gedaan. 
© Redactie 2017
marokko
verenigde naties
economische en sociale raad
lid
ecosoc
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi