Marokko en Tunesië ondertekenen 9 samenwerkingsovereenkomsten

marokko
6
20 jun '17
Het hoofd van de Tunesische regering kwam zondag in Rabat aan voor een tweedaags werkbezoek in Marokko, waar hij mede-voorzitter was van de 19e Marokkaans-Tunesische gezamenlijke commissie.

De Tunesische regeringsleider Youssef Chahed werd zondag 18 juni op het vliegtuig ontvangen door het Marokkaanse hoofd van de regering Saad Eddine El Othmani en enkele andere hooggeplaatste functionarissen.

Koning Mohammed VI bood dezelfde avond in Rabat een iftar aan ter ere van het bezoek van de Tunesische regeringsleider (zie afbeelding bij artikel).

Het hoofd van de regering Saad-Eddin El Othmani en zijn Tunesische tegenhanger zaten maandagochtend in Rabat samen de 19e zitting voor van de 'Hoge Gezamenlijke Commissie voor Economische Samenwerking'. Hierbij was ook van beide landen een ministeriële delegatie aanwezig.

Er werden die ochtend maar liefst 9 bilaterale samenwerkingsovereenkomsten getekend voor de bevordering van opleidingen en de economie.

Maandagmiddag vond er ook nog een ontmoeting plaats tussen Youssef Chahed en Habib El Malki, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, en Hakim Benchamas, voorzitter van het Huis van Raadsleden. Aan het eind van de middag vertrok Youssef Chahed weer naar Tunesië.

Dit is Youssef Chahed's tweede bezoek aan Marokko na zijn eerdere reis naar Marrakech in november 2016, waar hij deelnam aan COP22 over klimaatverandering.

© Redactie 2017
marokko
tunesië
samenwerkingsovereenkomsten
iftar
el othmani
chahed
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi