Mannen en vrouwen vanaf nu gescheiden toegelaten in enclave Sebta

marokko
5
20 jun '17
Hiermee wil men incidenten met fatale afloop zoals voorheen zoveel mogelijk gaan voorkomen.
Naar wat het Marokkaanse medium Ahdath Al Maghribia onlangs naar buiten bracht lijkt het erop dat de Spaanse autoriteiten in de enclave Sebta het zekere voor het onzekere nemen. Men wil de passages waar zowel Marokkaanse mannen als vrouwen bepakt en bezakt doorheen lopen veiliger hebben. Het is te vaak gebeurd dat door te overvolle passages mensen verdrukt en overlopen werden met soms wel de dood als gevolg. Als concrete maatregel noemt Ahdath Al Maghribia het op bepaalde dagen enkel voor vrouwen en dan weer enkel voor mannen toegankelijk maken van de verschillende passages. Hiermee zou het risico op te druk bezette doorgangen af moeten nemen, deze specifieke maatregel heeft overigens geen religieuze grondslag.

Sebta als inkomstenbron voor velen
Sebta is voor vele gezinnen en families in Marokko de grootste en soms wel enige inkomstenbron. Dagelijks passeren er duizenden Marokkanen de grensovergang om spullen op te halen of weg te brengen, deze worden dan vervolgens eventueel verhandeld op markten verder in het land. Schrijnend is wel dat de werkomstandigheden erbarmelijk zijn, de beelden zijn inmiddels al de hele wereld overgegaan. Vrouwen lopen bijna als 'pakezels' over en weer waarbij hun rug soms wel heel onnatuurlijke houdingen aanneemt. 

Volgens de laatste berichtgeving zijn de Spaanse autoriteiten daar nog druk in beraad hoe ze deze en andere veiligheidsmaatregelen het beste vorm kunnen gaan geven. 
© Redactie 2017
marokko. sebta. autoriteiten
veiligheidsmaatregelen
grensovergang
import
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italiƫ
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syriƫ
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi