Luchthaven Fez op schema om 1 miljoen passagiers in 2017 te ontvangen

economie
2
21 jun '17
Dankzij een nieuwe terminal, die is ingehuldigd door Koning Mohammed VI op 29 mei jl., ligt de luchthaven van Fez op schema om het doel van 1 miljoen passagiers te behalen in 2017.
De luchthaven van Fez is de vierde drukste luchthaven van het land achter Casablanca, Marrakech en Agadir. Tot op heden gaat slechts vijf procent van Marokko's totale aantal luchtvaartpassagiers via Fez.

In 2016 werden bijna 900.000 passagiers verwerkt via een onvoldoende grote terminal die ontworpen was om slechts 500.000 passagiers te verwerken. De nieuwe terminal zal de passagierscapaciteit verhogen tot ongeveer 2,5 miljoen.

Marokko ondertekende in 2006 een luchtvaartverdrag met de Europese Unie, hiermee werd het luchtruim opengesteld en kunnen sindsdien luchtvaartmaatschappijen uit de Europese Unie en Marokko onbeperkt naar elkaars gebieden vliegen. Sinds de ondertekening van dit verdrag is de groei van passagiers gestaag gestegen, met een significante groei in 2006-2010. Ryanair begon de luchthaven van Fez in oktober 2016 te bedienen.

Tot nu toe is het aantal passagiers die dit jaar via de luchthaven van Fez reisden al met 13,6 procent gestegen, in vergelijking met een stijging van slechts 1 procent in 2016. Er was een stijging van 12 procent nodig om het doel van 1 miljoen passagiers voor 2017 te verwezenlijken. Onlangs heeft Air Arabia Maroc aangekondigd dat zij acht nieuwe routes zullen toevoegen, dit werd bekend gemaakt nadat de nodige stijging van het aantal passagiers al was verkregen.

De luchthaven van Fez is dus vrijwel gewaarborgd van het behalen van het doel om 1 miljoen passagiers in 2017 te ontvangen.

Ook dient opgemerkt te worden dat de stoelcapaciteit in de zomer met 30 procent zal stijgen, waardoor de passagierscijfers verder zullen worden verhoogd.

Ryanair vertegenwoordigt de grootste luchtvaartmaatschappij op de luchthaven in Fez, met in totaal 16 bestemmingen. Air Arabia Maroc volgt op de tweede plaats, meldt Moroccoworldnews.

De belangrijkste markt voor vluchten blijft Frankrijk, dat vijf keer groter is dan de één na grootste markt Spanje.
marokko
fez
luchthaven
passagiers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
syrië
migranten
moord
rs berkane
ayoub el kaabi
vrouwen
genoa cfc
jaren
oost-ghouta
veiligheidsraad
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
amsterdam