Koning Mohammed VI geeft toegang aan Syrische vluchtelingen op Marokkaans-Algerijnse grens

marokko
14
21 jun '17
Marokko heeft besloten om de Syrische families die al enige tijd op de grens met Algerije vastzitten toestemming te geven het Koninkrijk binnen te treden.

Een gisterenavond uitgegeven verklaring van het Koninklijk Kabinet meldde dat op basis van humanitaire overwegingen, Koning Mohammed VI zijn instructies aan de betrokken autoriteiten heeft gegeven voor de onmiddellijke toelating van 13 Syrische families die al enkele weken aan de Marokkaans-Algerijnse grens vast zitten.

De verklaring voegt eraan toe dat deze beslissing de "humanistische inzet van het Koninkrijk in de behandeling van migranten kwesties weerspiegelt en komt tijdens deze gezegende dagen van de heilige maand Ramadan, een maand van vroomheid en solidariteit."

"Het is een uitzonderlijke maatregel gedicteerd door humanistische waarden", voegde het Koninklijk Kabinet toe.

Eénenveertig vluchtelingen, waaronder vrouwen en kinderen, waren sinds 17 April 2017 gestrand op de Marokkaans-Algerijnse grens in de buurt van de Marokkaanse stad Figuig. Volgens de bron werden de vluchtelingen afgelopen nacht in eerste instantie naar Figuig geëvacueerd worden voor een maaltijd en medische check. Hierna zullen ze verspreid worden over Marokko, naar gelang hun eigen keuze qua stad.

"Wij zullen tijdens de nacht van dinsdag tot woensdag transport ter beschikking stelling om ze naar de steden van hun keuze te brengen, misschien in Nador, Fez, Rabat, Tanger of elders", meldde een bron aan de nieuwssite Lefr360.

© Redactie 2017
marokko. mohammed vi
vluchtelingen
grens
algerije
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi