Le Matin: 'El Haddadi groen licht gekregen van FIFA, officieel Marokkaans-international'

marokko
15
21 jun '17
De kogel lijkt door de kerk, Marokko is met El Haddadi verzekerd van een offensieve impuls!

Na de eerdere mededeling van bondsvoorzitter Faouzi Lekjaa lijkt het switchverzoek van Spaans-international Munir El Haddadi te zijn goedgekeurd door wereldvoetbalbond FIFA. De contractspeler van FC Barcelona staat dan dus ook aan de vooravond te zitten van een interlandcarrière namens de Leeuwen v/d Atlas. Het goed ingevoerde Marokkaanse medium Le Matin kwam vandaag met dit verrassende bericht. 

Een woordvoerder van de commissie die over dit soort switchverzoeken gaat zou tegenover Le Matin het volgende hebben verklaard: ''Het verzoek wat de Marokkaanse bond FRMF  heeft gedaan bij de FIFA inzake El Haddadi is goedgekeurd door de commissie die hierover gaat. Met ingang van de datum waarop die beslissing is genomen, 7 juni jl., is het El Haddadi toegestaan om de kleuren van Marokko te verdedigen.''

Debuut aanstaande voor de enkelvoudig Spaans-international
El Haddadi keerde onlangs terug van een uitleentermijn bij Valencia CF. Na een redelijk geslaagd seizoen waar hij uit 34 competitiewedstrijden 6 keer wist te scoren en 3 maal aangever was bij een treffer, lijkt hij opnieuw elders te worden gestald door de technische directie van FC Barcelona. Wat zijn bestemming dan is zal te zijner tijd duidelijk worden. Nu de 21-jarige aanvaller officieel door het leven gaat als Marokkaans A-international kan hij voor de aankomende interlandperiode al worden opgeroepen. 

De eerstvolgende krachtmeting voor de ploeg van bondscoach Hervé Renard staat gepland op vrijdag 1 september. In het Moulay Abdellah stadion te Rabat gaat men dan tegen Mali proberen dichter bij WK-kwalificatie te komen. Ter herinnering, in het verleden stond El Haddadi al in de belangstelling van het Marokkaanse elftal. Waar toentertijd bondscoach Zaki aan het roer stond, koos de spelmaker van Blaugrana toch voor de oproep van de Spaanse bondscoach Vicente Del Bosque. 

In een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Macedonië werd het jeugdexponent van Barcelona voor slechts 13 minuten ingebracht. Van meer speelminuten voor de Spanjaarden kwam het in de loop der jaren niet meer. Waarschijnlijk één van de sportieve redenen om toch zijn keuze te heroverwegen en zodoende voor Marokko te opteren. 

© Redactie 2017
marokko
munir el haddadi
fc barcelona
atlas leeuw
frmf
switch
fifa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi