Marokkaanse regering wil regionale ongelijkheden verminderen

marokko
19
21 jun '17
Het hoofd van de regering Saad Eddine El Othmani verklaarde dat zijn kabinet de regionale ongelijkheid wil verminderen door 5 miljard dirham toe te wijzen aan de rehabilitatie van arme en afgelegen gebieden.

El Othmani zei tijdens de maandelijkse vragensessie voor parlementsleden dat dit ontwikkelingsprogramma niet verband houdt met de lopende protesten in de noordelijke stad Al Hoceima. El Othmani zei dat het de taak van de regering is om zich in te zetten voor burgers in minder bevoorrechte gebieden, of ze protesteren of niet.

Het hoofd van de regering geeft echter toe dat investeerders zich met name richten op de rijkste regio's. Dit probleem beperkt zich niet tot Marokko, stelt El Othmani, maar is een probleem in alle landen.

"We proberen investeerders te overtuigen om te investeren in arme en afgelegen gebieden, maar ze verkiezen voornamelijk grote steden en kust- en havensteden", zei hij. Hij voegde eraan toe dat de regering een doel heeft gesteld om de minimale ontwikkeling van armere regio's te waarborgen.

El othmani wijst erop dat ontwikkelingsindicatoren nog steeds Marokkaanse regio's verdelen in gebieden met een betrouwbaar acceptabel ontwikkelingstempo en andere die geen duidelijke ontwikkeling hebben.

"We moeten slechte en afgelegen regio's hun rechten op het gebied van ontwikkeling geven door wegen, gezondheidsdiensten en scholen op te bouwen".

© Redactie 2017
marokko
regering
ongelijkheden
verminderen
el othmani
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?