Zwemmen in Marokko: de vervuilde stranden om te vermijden deze zomer

marokko
0
21 jun '17
De stranden van Jbila in Tanger, Miami in Larache en Oued Merzeg (provincie Nouaceur) kun je deze zomer het beste vermijden.

De wateren daar zijn namelijk vervuild, aldus een verslag van 2017 over de kwaliteit van het zwemwater dat door de staatssecretariaat voor duurzame ontwikkeling is opgesteld.

"De wateren van deze drie stranden zijn van slechte kwaliteit", zei een ambtenaar van de afdeling verantwoordelijk voor duurzame ontwikkeling aan het Marokkaanse nieuwsmedium le360.

Over het algemeen is de waterkwaliteit in de Atlantische Oceaan en het Middellandse-Zeegebied volgens dit verslag verbeterd van 72% in 2016 naar 97,9% dit jaar. Uit het verslag blijkt ook dat de watercontrole operatie 431 steekproefpunten had en een totaal van 161 stranden betrof.

Het blijkt dat de meeste stranden, gelegen aan de Middellandse Zee of de Atlantische kust, een goede of gemiddelde microbiologische kwaliteit hebben, die ze in het verslag classificeren in de categorieën A en B.

De vervuilde wateren, die met name te maken hebben met afvalwaterafvoer of door vervuiling van achtergelaten rommel door de vele zwemmers, zijn ingedeeld in de categorieën C en D. En dit geldt voor de stranden van Jbila in Tanger, Miami in Larache en Oued Merzeg (provincie Nouaceur).

© Redactie 2017
marokko
zwemmen
vervuild
stranden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi