Khemisset: Arrestatie van bende die autoverhuurbedrijven oplichtte

marokko
1
22 jun '17
De politie van Khémisset ontmantelde een bende van oplichters, onder leiding van een nep-dokter, die autoverhuurbedrijven oplichtte in voornamelijk Casablanca en Berrechid.

Het nieuwsmedium Assabah bevestigt dat het brein achter deze bende in Khémisset is gearresteerd. De twee vermeende handlangers van de man zijn geïdentificeerd en worden actief gezocht.

Kijkend naar hoe deze bende opereerde, meldt Assabah dat de bendeleden naar de autoverhuurbedrijven gingen en een auto kozen naar de behoeften van een zogenaamde toerist. De nep-dokter presenteerde zijn vervalste papieren aan het bedrijf dat vervolgens het contract op basis van deze documenten opstelde.

Als de bende eenmaal een huurauto in handen had, werd deze met valse papieren verkocht aan een derde partij of in een loods opgeslagen, waar de auto's uit elkaar werden gehaald zodat de onderdelen los verkocht konden worden.

Dezelfde bron geeft te kennen dat het onderzoek nog gaande is, volgens de beslissing van de aanklager. De slachtoffers hebben ondertussen enorme schade geleden, sommige managers van de bedrogen bedrijven lopen het risico om failliet te gaan, omdat de auto's die van hen zijn gestolen werden verworven door leningen die ze niet meer kunnen betalen.

© Redactie 2017
marokko
khemissat
oplichterij
bende
autoverhuurbedrijven
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi