Moslims, Joden en Christenen in Marrakech delen voor Ramadan voedselpakketten uit aan minderbedeelden

marokko
22
22 jun '17
Met het einde van de heilige vastenmaand in zicht proberen de 3 geloofsgroepen minderbedeelden in de stad te ondersteunen.

Vanuit het initiatief van een grote Joods-Christelijke vereniging in Marrakech werden onlangs voedselpakketten uitgedeeld aan gezinnen die het wat minder breed hebben. Deze gift richt zich in eerste instantie op het doorkomen van de laatste dagen van deze heilige vastenmaand en op de tweede plaats geldt het als voorbereiding op het naderende Eid Ul Fitr. Het is niet de eerste keer dat de 3 geloofsgroepen de handen ineen slaan om de onderlinge banden te versterken. Eerder kwam men bijeen om gezamenlijk, samen met de moslims, het vasten te verbreken. 

Uitdelen voedselpakketten samen met jongerenorganisaties
Samen met 2 jongerenorganisaties, respectievelijke het Joodse Chabad Maroc en de Islamitische Mimouna vereniging, kreeg het uitdelen van voedselpakketten gestalte. Bekend is dat er honderden pakketten zijn uitgedeeld. Deze bevatten behalve enkele levensmiddelen die tot de basisbehoeften behoren (linzen, meel, kikkererwten et cetera) ook ingrediënten die gebruikt kunnen worden als voorbereiding op de diverse gerechten voor Eid Ul Fitr.

Voorzitter Azama-synagoge wil onderlinge banden verstevigen
Een van de deelnemende individuen is Yael Eckstein, voorzitter van de Azama-synagoge van de stad. Hij zegt het volgende over dit project: ''Als sinds de tweede wereldoorlog is Marokko het voorbeeld bij uitstek van hoe een samenleving moet zijn, hoe er omgegaan wordt met de Joodse minderheden. Met dit project willen we dan ook laten zien dat ook wij deel uit maken van deze samenleving en zodoende zij aan zij kunnen staan om intolerantie te bestrijden en bruggen te bouwen.''

© Redactie 2017
marokko
ramadan
iftar
armoede
voedselpakket
vrijgevigheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?