Marokkaanse hackers probeerden in te breken op stemregister school Miami

buitenland
0
22 jun '17
Vlak voor de presidentiele verkiezingen deed een Marokkaanse hackersorganisatie verwoede pogingen om in te breken op het systeem van een school in Miami.
Volgens het Amerikaanse lokale medium the Miami Herald probeerde een Marokkaanse hackerorganisatie aan het einde van vorig kalenderjaar in te breken op het stemsysteem van een school in de stad. Dit gebeurde vlak voordat de presidentiele verkiezingen plaatsvonden, naar wat nu bekend is had men met deze mislukte poging een groter doel voor ogen. Verschillende experts en veiligheidsbureaus in de Amerikaanse techwereld melden dat het plan was om via dat systeem te proberen overheidssystemen binnen te dringen. 

Een hackpoging zonder al te veel gevolgen
Zoals gezegd bleef het bij enkel een poging, de groep die zichzelf als naam 'MoRo' gaf kwam niet verder dan het systeem van de school zelf. Michael Kaiser van the National Cyber Security Alliance zei het volgende over het incident: ''Dit soort pogingen maken meestal deel uit van een groter verlangen van de hackers. Voor nu lijkt het er op dat ze door de systemen van de school te infecteren met malware, toegang wilden tot data van verschillende overheidsinstanties. Dat zouden dan instanties op stedelijk of regionaal niveau kunnen zijn en misschien zelfs ook landelijk.''

Ondanks het feit dat de school geen schade ondervond van de hackpoging, lukte het 'MoRo' wel om een aantal plaatjes op de webpagina's van de scholengemeenschap te wijzigen. Zo werden op de websites van 2 scholen plaatjes van Daech-strijders geplaatst. 
© Redactie 2017
marokko
hackers
miami
verenigde staten
verkiezingen
justitie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
gabon
vriendschappelijk
turkije
badr hari
vahid halilhodžić
algerije
rico verhoeven
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
racisme
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
marrakech
team marokko
tanger
ajax
iran
golaso
spanje
daesh
dgsn
moord
mohammed vi