Medi1 TV: 'El Haddadi nog geen Marokkaans-international, papieren nog niet in orde' (video)

sport
0
23 jun '17
De Marokkaanse televisiezender ontkent met klem de eerdere berichtgeving van Le Matin dat El Haddadi reeds omgedoopt zou zijn tot Marokkaans-international.
Recentelijk kwam het Marokkaanse medium Le Matin met het verrassende nieuws dat de switch van FC Barcelona-speler Munir El Haddadi van Spanje naar Marokko al in kannen en kruiken zou zijn. Le Matin baseerde dit nieuwsbericht op een woordvoerder van wereldvoetbalbond FIFA, daar waar dit switchverzoek neergelegd moet worden. Tegenover Medi1 TV zou iemand van de Marokkaanse voetbalbond dit bericht van Le Matin hebben tegengesproken. Zo zou het hele dossier en dus ook het switchverzoek nog niet zijn opgestuurd naar de FIFA, dit omdat het Marokkaanse paspoort van de 21-jarige aanvaller nog niet gereed zou zijn. 

Berichten dat een dergelijke switchverzoek onmogelijk zou zijn
De afgelopen dagen tekenden ook een aantal berichten het nieuws dat een dergelijk verzoek sowieso weinig of helemaal geen kans van slagen heeft. Gisteren kwam het doorgaans goed ingevoerde ESPN FC met een verklaring van een verantwoordelijke bij de FIFA. Op basis hiervan wordt duidelijk dat er wel degelijk een mogelijkheid bestaat maar dat de kans dat de FIFA er groen licht voor geeft aanzienlijker kleiner is dan wanneer El Haddadi voor Spanje had gedebuteerd in een oefenduel. 

Er wordt de vergelijking gemaakt met de situatie van Spaans-international en Chelsea aanvaller Diego Costa. Hij maakte in de Braziliaanse kleuren alleen minuten in vriendschappelijke wedstrijden, hierdoor was de deur wel geopend voor een switch naar Spanje ten tijde van het WK van 2014 in zijn vaderland. 

Persbericht Marokkaanse voetbalbond FRMF
Net zoals het in het verleden vaak onduidelijk was over dergelijke zaken die de FRMF aangaan, zou een persbericht van de Marokkaanse bond zelf wat meer duidelijkheid kunnen creëren. Wellicht dat hier in de komende dagen over naar buiten wordt gecommuniceerd. 

Check hier het fragment van Medi1 TV over het dossier El Haddadi:
 

YouTube link: https://www.youtube.com/watch?v=IAFAtcJ3ZZQ
© Redactie 2017
marokko
munir el haddadi
fifa
frmf
switch
fc barcelona
atlasleeuwen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
libië
oujda
vriendschappelijk
turkije
gabon
stade honneur
syrië
terrorisme
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi