CNPAC roept weggebruikers Marokko op om tijdens Eid Ul Fitr en zomervakantie extra voorzichtig te zijn

buitenland
0
23 jun '17
Er wordt opgeroepen om dubbel uit te kijken wanneer men de extra druk bezette snelwegen gedurende Eid Ul Fitr en de zomervakantie gebruikt.
Met Eid Ul Fitr in aantocht en de zomervakantie kent men in Marokko een extra hoge bezetting van het snelwegennet en het nationale wegenstelsel. Vandaar dat de CNPAC, de nationale organisatie die verkeersongelukken tegen probeert te gaan, vraagt de weggebruikers dan ook extra alert en waakzaam te zijn. Zo worden in het bijzonder bestuurders die privé-ritten maken, taxichauffeurs en openbaar vervoerder verzocht een extra blik op het overige verkeer te wenden. 

Verder adviseert het CNPAC weggebruikers om voordat ze vertrekken hun voertuig nog even te controleren op een aantal essentiële punten als het bandenprofiel, de remmen, de veringen en ook de staat van de ruiten. Voor bestuurders die wat langere afstanden moeten afleggen wordt dan ook het advies gegeven om om de zoveel tijd een rustpauze te nemen. Het gebruiken van de mobiele telefoon wordt zoals vanzelfsprekend sterk afgeraden, daarnaast dienen kinderen die de leeftijd van 10 jaar nog niet hebben bereikt goed bevestigd te worden op de achterbank. 

Als laatste vraagt men op een verantwoorde wijze deel te nemen aan het verkeer door zoveel mogelijk fouten van anderen op te vangen en het hoofd koel te houden. 
© Redactie 2017
marokko
el fitr
suikerfeest
snelwegen
ongelukken
preventie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
gabon
vriendschappelijk
turkije
libië
syrië
oujda
golaso
cornelius haga lyceum
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi