Zus verdachte poging tot aanslag treinstation Brussel reageert verontwaardigd (video)

buitenland
2
23 jun '17
De zus van de 36-jarige terreurverdachte Ousamma Zarioh doet een boekje open over haar borer. Haar broer zou totaal niets van doen hebben met terreur of extremisme.
Volgens de familieleden van Zarioh, waaronder zijn zus, zou hij nooit maar dan ook nooit blijk hebben gegeven van enige waardering of sympathie voor terroristische organisaties. Hij zou zelfs meerdere malen stellig hebben aangegeven fel tegen terreur te zijn, aldus Imane Zarioh tegenover het Belgische medium RTBF. Het gaat er bij zijn oudere zus die in Marokko verblijft maar niet in dat haar broertje tot zoiets in staat is. 

Ze wil dan ook belastend bewijsmateriaal op tafel hebben van de Belgische autoriteiten: ''We willen videobeelden zien waaruit duidelijk wordt dat mijn broertje hier iets mee te maken zou hebben. Daarnaast zou hij ook Daesh-documenten en dergelijke in huis hebben gehad, als de autoriteiten ons hier ook van zouden willen voorzien. Verder wil ik me ook richten tot de journalisten die met onwaarheden zijn gekomen over de relatie van Ousamma met zijn familie, hij had een hele goede band met ons en we spraken hem geregeld.''

Allicht ten overvloede, Zarioh werd 3 dagen geleden neergeschoten op het treinstation van Brussel. Op dat moment zou zijn bagage twee keer zijn ontploft , de zaak is momenteel nog volop in onderzoek. 

Check hier de video van het fragment van RTBF: 


YouTube link: https://www.youtube.com/watch?v=CHPW_pb8Auw
© Redactie 2017
marokko
brussel
aanslag
poging
treinstation
verdachte
ousamma zarioh
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
algerije
gabon
chan 2020
vriendschappelijk
berkane
turkije
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
rico verhoeven
chan2020
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
marrakech
team marokko
tanger
ajax
iran
golaso
spanje
daesh
dgsn
moord
mohammed vi