Marokkaanse terroristenwerver gearresteerd in Melilla

buitenland
3
24 jun '17
In samenwerking met de Marokkaanse autoriteiten heeft de Spaanse Guardia Civil gisteren in Melilla een Marokkaanse man gearresteerd die vermoedelijk in contact stond met terroristische organisaties, waaronder Daesh en Al-Qaeda.

De persoon die vermoedelijk banden heeft met terroristische organisaties, is een 40-jarige man van Marokkaanse afkomst met de Deense nationaliteit, legde het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken in een verklaring uiteen. Zij merkten daarbij op dat het onderzoek naar zijn arrestatie werd uitgevoerd door middel van nauwe samenwerking tussen de Spaanse Guardia Civil, Deense veiligheidsdiensten, Marokkaanse autoriteiten en Europol.

De verklaring meldde dat in totaal 24 Deense bedrijven tot op heden zijn geïdentificeerd als onderdeel van een internationale terroristen wervingsorganisatie die verantwoordelijk is voor het sturen van tenminste 10 personen van verschillende nationaliteiten, waaronder Denen, Duitsers en Spanjaarden naar conflictgebieden.

Onderzoekers proberen nu de omvang van het netwerk te bepalen. Er worden onderzoeken gedaan om bewijsmateriaal te verzamelen van de betrokkenen die zijn betrokken bij internet-wervingsactiviteiten ten behoeve van terroristische organisaties. Het ministerie gaf aan dat samenwerking met autoriteiten uit andere landen in de loop van het onderzoek wordt aangevraagd.

Het ministerie zei ook dat de Spaanse veiligheidsdiensten sinds begin 2015 de arrestatie van 218 verdachte terroristen hebben uitgevoerd of samen hebben gewerkt in operaties die in Spanje of in het buitenland zijn uitgevoerd.

© Redactie 2017
melilla
terrorisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?