Zuid-Marokko: Vier mannen gearresteerd voor 'buskruit complot'

marokko
0
25 jun '17
Vier Marokkaanse mannen zijn in Imintanoute, in het zuiden van Marokko, gearresteerd nadat er een ​​enorme hoeveelheid buskruit in een trekker ontdekt werd die door een boer in het nabijgelegen Chichaoua werd gebruikt.

Volgens het Marokkaanse dagblad Al-Massae vond de boer een enorme hoeveelheid buskruit in zijn trekker nadat hij een telefoontje van een onbekend persoon had ontvangen die hem waarschuwde om niet in de tractor te rijden.

De krant meldde dat de boer een klacht ingediend heeft bij de officier van justitie in Marrakech, die nadien een "geheim" onderzoek heeft ingesteld om het motief van de daders te achterhalen.

Agenten van de veiligheidsdienst in Imintanout slaagden er vrij makkelijk in om de beller te identificeren door het nummer terug te bellen waarmee de boer was gebeld. De beller is één van de vier verdachten.

Eén van de gearresteerde verdachten onthulde ook aan de veiligheidsdienst waar hij het buskruit gekocht had. De leverancier bleek het product illegaal te hebben verkocht zonder de juiste vergunning te houden en werd ook gearresteerd.

Alle verdachten zullen zich voor de rechtbank in Marrakech moeten verantwoorden.

© Redactie 2017
marokko
imintanoute
buskruit
chichaoua
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?