MedTrucks: een Marokkaans-Franse uitvinding voor medische zorg in afgelegen gebieden

marokko
6
25 jun '17
De bekroonde MedTrucks streeft ernaar om medische tekortkomingen in afgelegen gebieden te bestrijden door deze gebieden te voorzien van medische apparatuur.

Het bedrijf werd opgericht in 2016 door drie mannen van Marokkaanse afkomst die woonachtig zijn in Montpellier. Het bedrijf beheert een netwerk van vrachtwagens die medische benodigdheden vervoeren naar afgelegen plaatsen van het Franse en Marokkaanse platteland.

De oprichters van MedTrucks zijn werkzaam bij Polytech Montpellier waar het bedrijf is gevestigd, met ook een vestiging in Casablanca.  De drie oprichters van het bedrijf zijn biomedische ingenieurs, geeft Moroccoworldnews te kennen.

"Een medtruck of een medische vrachtwagen, kan voor een missie worden uitgerust met apparatuur voor de uitvoering van dialyse, tandheelkunde, oogheelkunde, medische beeldvorming of als apotheek," legt MedTrucks CEO Anass El Hilal uit.

El Hilal vertelde het verhaal over hoe hij op het idee kwam voor deze onderneming. Op een dag zag hij een vrouw op een treinstation flauwvallen, de vrouw moest de trein nemen om nierdialyse uit te voeren die niet beschikbaar was in haar eigen stad. "Zo kwamen we op het idee om een ​​medisch concept te creëren dat de medische zorg dichter bij mensen zal brengen, die naar plekken zal gaan waar andere professionals niet komen".

MedTrucks hoopt zijn eerste twee vrachtwagens in Marokko in 2017 te installeren, alvorens ze de Afrikaanse markt geleidelijk willen veroveren. Het bedrijf dat eind 2016 de eerste Orange prijs voor sociaal ondernemerschap behaalde, was een van de hoofdgasten van de Franse delegatie op het 'World Economic Forum' dat vorig jaar werd gehouden in Amman.

Na de 'Viva Tech' in Parijs zal MedTrucks te gast zijn bij de internationale conferentie 'Leaders Meeting', waarvan de 2017 editie aan het einde van deze maand in Marrakech zal worden gehouden.

© Redactie 2017
marokko
frankrijk
medtrucks
medische
zorg
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?