Aflevering elektrische bussen in Marrakech loopt grote vertraging op

buitenland
1
26 jun '17
De lancering stond gepland voor november 2016, maar het project betreffende de invoer van elektrische bussen in Marrakech heeft nog steeds enorme vertraging en kan pas eind 2017 worden afgeleverd.
De krant Al Akhbar volgt de geschiedenis van dit enorme project, die bijna 240 miljoen dirham heeft gekost.

Door herhaaldelijk vertraging om verschillende redenen, zal het project betreffende de invoer van de elektrische bussen in Marrakech niet klaar zijn tot het einde van 2017. Dit bevestigen meerdere rapporten van dit project die onder leiding van de burgemeester van de okerstad, Mohamed Larbi Belcaïd, staat.

Al Akhbar herinnerde eraan dat de burgemeester beloofde de magische bussen in november vorig jaar te lanceren, op een datum die samenviel met COP22. Maar er deden zich al snel problemen voor, het Chinese bedrijf dat de voertuigen moest bouwen, had alle contacten gebroken met de sponsor, de stad Marrakech.

Dankzij de tussenkomst van het ministerie van Binnenlandse Zaken werd de communicatie met het Chinese bedrijf opnieuw hersteld. Maar inmiddels had de gemeenteraad een directe overeenkomst met een andere exploitant afgesloten voor een effectieve start van de circulatie van elektrische bussen in maart. Een andere deadline die niet werd gerealiseerd.

De krant meldt dat er kolossale bedragen zijn uitgegeven van tientallen miljoenen dirham. Het eerste gedeelte van de infrastructuur die nodig is voor het elektrische busverkeer is nog niet afgerond, voegt de krant toe. Al deze tegenslagen en miljoenen verspilde bedragen (bijna 240 miljoen dirham) hebben de Nationale Vereniging voor de Verdediging van Mensenrechten in Marokko aangezet om een ​​klacht in te dienen tegen de burgemeester Mohamed Larbi Belcaïd en zijn plaatsvervanger, Younès Benslimane.
© Redactie 2017
marokko
marrakech
elektrische
bussen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
eu
al ittihad
galatasaray
younès belhanda
gianni infantino
fifa
süper lig
malaga
dgsn
turkije
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten