Ministerie van Landbouw investeert 80 miljoen dirham om cactussen te beschermen tegen luizen

economie
0
26 jun '17
Het ministerie van Landbouw kondigde afgelopen week het plan aan om onmiddellijk 80 miljoen dirham te investeren in de bescherming van cactussen.
Dit plan is opgesteld om te voorkomen dat de cactussen door de cochenilleluis worden vernietigd.

In het kader van de Pijler fase II van het 'Groen Marokko Plan' zullen er harde maatregelen worden getroffen om de cactussen te beschermen en de verspreidende plaag van de cochenilleluis te stoppen, een insect die vaak gebruikt wordt om voedsel en kleding mee te verven (karmijn).

Een verklaring van het ministerie meldde dat het programma zou worden versterkt en versneld om plantages uit te roeien en te verbranden die momenteel zwaar besmet zijn door de plaag. Bovendien zal de versterking van het programma de bewustwording van het onderwerp vergroten en een veilige zone opzetten om besmetting te vermijden.

Er werden ook instructies gegeven aan landbouwbedrijven door het Nationaal Agentschap voor Landbouwadvies (ONCA) om hen te laten zien hoe ze zich van de vleugelloze insecten kunnen ontdoen en hoe ze ervoor kunnen zorgen dat de plaag zich niet verder verspreid.

De verklaring werd gepubliceerd na een vergadering die door de minister van Landbouw, Aziz Akhannouch, werd voorgezeten, waarin de omvang van de door de luis besmette cactussen werd onderzocht.

Er wordt momenteel 160.000 hectare gewijd aan de teelt van cactussen in Marokko. De meest prominente cactusgebieden zijn Casablanca-Settat, Marrakech-Safi en Guelmim Oued Noun, geeft Moroccoworldnews te kennen.
marokko
cactussen
luizen
bescherming
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
syrië
migranten
moord
rs berkane
ayoub el kaabi
vrouwen
genoa cfc
jaren
oost-ghouta
veiligheidsraad
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
amsterdam