Haagse moskee bedreigd met aanval met truck

algemeen
124
26 jun '17
De as-Soennahmoskee in Den Haag heeft afgelopen weekeinde een dreigbrief ontvangen.

De anonieme afzender schrijft in de brief aan de stichting dat een tegenaanval op moskeebezoekers niet is uitgesloten. "Een vrachtauto die een school of moskee raakt! Vergeet dat niet!”, staat in de brief geschreven. De schrijver heeft een speelgoedvrachtwagen bij de brief gestuurd.

De politie zegt dat zij zaterdagmiddag is geïnformeerd over het bestaan van de brief. "In overleg met het moskeebestuur hebben wij zondag tijdens de aankomst en het vertrek van moskeebezoekers extra toezicht gehouden. Maandag zal het moskeebestuur aangifte doen en starten wij een onderzoek naar de herkomst van deze brief.”

Het bestuur van de stichting as-Soennah zegt "zeer geschokt en ontdaan te zijn om juist in de maand ramadan, waarin het in en om de moskeeën erg druk is, dit dreigement te ontvangen." Volgens het moskeebestuur kunnen de bedreigingen niet los worden gezien van de "hetze tegen de islam en moslims door bepaalde politici en sommige media. Het is volgens de stichting "niet ondenkbaar dat hun rol, in combinatie met de turbulente tijden waarin wij nu leven, leidt tot het daadwerkelijk uitvoeren van het dreigement.’’

© ANP 2017
moskee
as soennah
den haag
dreigbrief
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi