Algerijnse president Bouteflika wenst Koning Mohammed VI een gezegend Eid Ul Fitr

marokko
11
27 jun '17
Zoals gebruikelijk is tussen mogendheden en vorsten, feliciteerde ook president Abdelaziz Bouteflika de Koning met het einde van de heilige vastenmaand Ramadan.

De Algerijnse president Abdelaziz Bouteflika verstuurde een bericht naar Koning Mohammed VI. Hierin wenste hij de vorst, het gehele koninklijk huis en het Marokkaanse volk een gezegend Eid Ul Fitr. Buiten deze gebruikelijke boodschap benadrukte de 80-jarige voorman de diepere boodschap achter de viering van het einde van de heilige vastenmaand, hierover zei hij: ''EId Ul Fitr is de gelegenheid bij uitstek om broederschap te vergroten en onderlinge solidariteit te verstevigen, deze unieke uiting van onze religie draagt ook bij aan de stabiliteit en vrede over de gehele samenleving.''

Verder zou Bouteflika het belang van een nauwere samenwerking met het buurland hebben onderstreept. Volgens de president komt dit alleen maar ten goede aan de ontwikkeling van beide landen. Er is verder niet bekend of er concrete stappen voor dit voornemen zijn genoemd. 

© Redactie 2017
marokko
koning mohammed vi
abdelaziz bouteflika
algerije
el fitr
eid mubarak
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?