Foto van biddende moslims in synagoge Marrakech gaat viraal

marokko
6
27 jun '17
Een uniek plaatje van een iftar-bijeenkomst in de Beth-El synagoge in Marrakech.

Zoals wel vaker gebeurde in Marokko tijdens de reeds afgelopen Ramadan, zochten verschillende geloofsgroepen elkaar op om gezamenlijk een iftar-maaltijd te nuttigen. Zo ook in de Beth-El synagoge van Marrakech waar het niet alleen bij eten bleef. Waar een moslim na het kort te hebben verbroken van zijn vasten het gebedskleed moet opzoeken voor het Maghreb-gebed, deed men dit ook in de synanoge. 

Dit beeld werd gedeeld op de Facebookpagina van de Mimouna-vereniging, een studentenvereniging van moslims die veel aandacht besteedt aan het joods-culturele erfgoed van Marokko. Dezelfde organisatie overigens die met het joodse  Jeunesse Chabad Maroc vlak voor Eid Ul Fitr ruim 1500 voedselpakketten aan behoeftigen uitdeelde ter gelegenheid van het einde van de Ramadan. 

Reacties op social media
Al kort na het delen van de foto werd deze honderden malen gedeeld en geliked. De reacties onder de post van de Mimouna-vereniging waren overwegend positief, men gaf vooral aan dat Marokko één van de weinige landen is waar moslims en joden onder andere zonder enige belemmering of tegenstrijd harmonieus met elkaar kunnen samenleven. 

Foto via journaliste Yardena Schwartz

© Redactie 2017
marokko
ramadan
maghreb-gebed
marrakech
iftar
synagoge
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?