Jongen bereikt Spanje vanuit Marokko hangend onder een bus (video)

marokko
6
28 jun '17
Een jongen heeft minstens 230 km van Marokko naar Sevilla gereisd hangend onder een bus, meldde de lokale hulpdiensten. Het laatste voorbeeld van de wanhopige pogingen van migranten om Europa te bereiken.

De hulpdiensten in het Spaanse Sevilla toonden een video van de jongen in een wit vuil t-shirt die onder de bus vandaan werd gehaald. De hulpdiensten zeiden dat de bus afkomstig was uit de stad Tanger, op 230 km afstand van Sevilla.

De jongen leek in goede gezondheid, maar werd voor de zekerheid toch naar het ziekenhuis gebracht.

Een woordvoerder van de politie vertelde AFP dat de jongen minderjarig is en van Marokkaanse afkomst. Hij zei dat hij van zijn kant had vernomen dat de bus uit Tetouan kwam, wat nog verder ligt dan Tanger.

"De bus arriveerde in Sevilla, en toen de bestuurder zich voorbereidde om de passagiers uit te laten stappen, merkte hij iets vreemd op", zei de woordvoerder. 'Hij belde de politie en de brandweer en ze ontdekten de jongen hangende onder de bus", voegde hij eraan toe.

Veel migranten uit Afrika riskeren hun leven door via Spanje te proberen Europa te bereiken. Ze proberen de Middellandse Zee over te steken met gammele bootjes, de hoge hekken te beklimmen die de Spaanse enclaves Sebta en Melilla omringen of ze verstoppen zich in voertuigen.

Youtube link

© Redactie 2017
marokko
spanje
bus
hangend
jongen
tanger
tetouan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?