Islamitische Umnia Bank wil tien nieuwe vestigingen openen in Marokko

marokko
0
28 jun '17
Umnia Bank, de eerste Islamitische bank die zijn diensten in Marokko heeft gelanceerd, is van plan om eind juli nog tien vestigingen in het Koninkrijk te openen, naast de drie die reeds in Rabat en Casablanca zijn geopend.

Abdulbasit Ahmad Al-Shaibei, algemeen directeur van de Islamitische Internationale Bank Qatar (QIIB), zei: "Marokko is onze poort naar Noord-Afrika".

"Er is een enorm potentieel voor Islamitisch bankieren in Noord-Afrika, die behoefte heeft aan op Sharia gebaseerde, waardegedreven banken", aldus Al Shaibei in een interview in de Gulf Times op 24 Juni j.l.

Al-Shaibei bespreekt tijdens dit interview de uitbreiding van het Islamitisch bankieren over de hele wereld en voegt daaraan toe dat het toenemende aantal Umnia-banken in Marokko "meer waarde zal geven aan de Marokkaanse economie".

"Veel mensen vallen nu buiten het systeem omdat ze om religieuze redenen niet kunnen samenwerken met conventionele banken; ze hebben nu een duidelijk alternatief", legde hij uit. Een dergelijke religieuze reden is riba (rente), welke verboden is in de sharia, meldt moroccoworldnews.

Hoewel de groei van de banksector onlangs gestagneerd is, zei de algemeen directeur dat dit geen reden tot bezorgdheid is omdat het te wijten was aan "de algemene economische vertraging en de regionale spanning". Hij voegde daaraan toe dat "Islamitisch bankieren al een belangrijk marktaandeel in de GCC regio heeft", benadrukkend dat er "goede vooruitzichten zijn voor Islamitisch bankieren buiten de Golf".

© Redactie 2017
marokko
islamitisch
umnia
bank
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?