Koning Mohammed VI wil zo spoedig mogelijk onafhankelijkheid van Openbaar Ministerie

marokko
10
28 jun '17
De laatste ministerraad, gehouden op 25 juni in Casablanca, was bijzonder druk. De koning riep in feite de regering op om het tempo van hervormingen, met inbegrip van de rechterlijke macht, te versnellen.  

Eerder berichtte wij al dat tijdens de laatste ministerraad de Koning zijn teleurstelling en ontevredenheid uitte over de vertraging van de projecten in Al Hoceima , de vakanties van de ministers introk en diverse nieuwe ambassadeurs, wali's en gouverneurs aanstelde.

Koning Mohammed VI droeg tijdens deze ministerraad ook op tot de versnelling van de presentatie van het wetsontwerp over de bevoegdheden en plichten van het voorzitterschap van het Openbaar Ministerie met het oog op de goedkeuring ervan tijdens de huidige parlementaire termijn.

Er wordt verwacht dat Mohamed Aujjar, minister van Justitie, het wetsontwerp zo spoedig mogelijk voor de ministerraad zal presenteren. Deze wet maakt deel uit van de uitvoering van grote projecten voor de hervorming van de rechterlijke macht, die de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht moet bevorderen en versterken.

De Koning gaf ook aan dat, na de goedkeuring van deze wet, de overdracht van bevoegdheden moet plaatsvinden vóór oktober van dit jaar en dat er een adequate zetel voor deze gerechtelijke instelling moet worden aangewezen.

© Redactie 2017
marokko
hervorming
mohammed vi
versnellen
openbaar ministerie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?