Marokko onderscheiden in Washington voor strijd tegen mensenhandel (video)

marokko
3
29 jun '17
Marokko heeft in Washington een onderscheiding gekregen bij de gelegenheid van de publicatie van het Amerikaanse rapport over de bestrijding van mensenhandel over de hele wereld voor het jaar 2017.

De onderscheiding werd in ontvangst genomen door de rechter Amina Oufroukhi en werd uitgereikt door de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson, in aanwezigheid van Ivanka Trump.

Amina Oufroukhi werd hierbij ook uitgeroepen tot "held" ter erkenning van haar leiderschap en drijvende kracht achter Marokko's inspanningen om een ​​nieuwe wet te ontwikkelen tegen mensenhandel.

In dit rapport benadrukt de Amerikaanse diplomatie dat de Marokkaanse autoriteiten "significante en toegenomen inspanningen" hebben ondernomen om mensenhandel te voorkomen, met inbegrip van de uitbuiting van kinderen.

"Deze onderscheiding is terecht een erkenning van de vooruitgang die het Koninkrijk heeft gemaakt in de strijd tegen mensenhandel, met name door de afkondiging van een nieuwe wet", zei Amina Oufroukhi tegen MAP-Washington, "en ik ben vereerd te hebben kunnen bijdragen als rechter, aan deze vooruitgang van Marokko".

Ze heeft de hoop uitgesproken om de komende jaren nog meer succes te boeken in het bestrijden van dit fenomeen en de bescherming van de slachtoffers.

Amina Oufroukhi is een rechter in de Strafrechtbank van het ministerie van Justitie, geeft le360 te kennen.

Youtube link

© Redactie 2017
marokko
onderscheiding
strijd
mensenhandel
washington
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?