Spaanse minister van Binnenlands Zaken vandaag op werkbezoek in Marokko

marokko
2
30 jun '17
De Spaanse minister van Binnenlandse Zaken Juan Ignacio Zoido is vandaag op werkbezoek in Marokko, waarin hij gesprekken zal voeren met zijn Marokkaanse tegenhanger, Abdelouafi Laftit.

Het bezoek van de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken maakt deel uit van de "uitstekende betrekkingen tussen de twee landen" en vindt een paar dagen plaats voor de G4 vergadering van de ministers van Binnenlandse Zaken van Spanje, Frankrijk, Portugal en Marokko, meldde een verklaring van het Spaanse ministerie. De G4 zal a.s. maandag plaatsvinden in Sevilla.

Tijdens dit bezoek zullen Abdelouafi Laftit en Juan Ignacio Zoido spreken over "optimale samenwerking tussen de twee ministeries van Binnenlandse Zaken met betrekking tot belangrijke thema's voor Spanje en Marokko zoals de strijd tegen terrorisme, georganiseerde misdaad en drugshandel, evenals samenwerking op het gebied van migratie en veiligheid".

Juan Ignacio Zoido zal tegelijkertijd de vaste toewijding van Spanje uitdrukken om deze samenwerkingsrelatie in de toekomst te handhaven door middel van een "vlotte en regelmatige dialoog in het kader van de uitstekende samenwerkingsverbanden tussen Spanje en Marokko", aldus de verklaring van het Spaanse ministerie.

© Redactie 2017
marokko
spanje
werkbezoek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?