Feyenoord troeft Ajax op de valreep af en haalt Amrabat binnen

marokko
1
30 jun '17
Alles duidde erop dat Feyenoord een versterking zag in de nog jonge Amrabat, vanochtend lijkt die interesse vorm te hebben gekregen in een definitieve overgang.

De deal lijkt in kannen en kruiken, eerder op dag kwamen Voetbal International en het AD met het transfernieuws. Na eerdere biedingen van Feyenoord die van de hand werden gedaan door de Domstedelingen, is er nu wel een akkoord. Er zou zo'n 4 miljoen euro zijn betaald voor de Marokkaanse A-international, vanmiddag nog zal de medische keuring plaatsvinden en worden de krabbels onder een 4-jarige verbintenis gezet. 

Amrabat maakte geen geheim van wens om naar Feyenoord te gaan
Van de kant van de 20-jarige middenvelder was een vertrek naar Rotterdam al meerdere malen kenbaar gemaakt. Met deze stap kiest de dragende speler van FC Utrecht voor de geleidelijke weg, bekend was dat ook Red Bull Leipzig, Red Bull Salzburg en Watford onder andere verregaande interesse hadden in de speler. Met Feyenoord is hij in ieder geval verzekerd van een serieuze sportieve uitdaging met daaraan gekoppeld ook nog UEFA Champions League voetbal. 

Beide bronnen melden overigens dat ook Ajax zich kort had gemengd in de strijd om Amrabat, één van de redenen dat de Rotterdammers extra vaart en geld achter de komst van hun transfertarget hebben gezet. 

© Redactie 2017
marokko
sofyan amrabat
fc utrecht
feyenoord
transfer
champions league
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?