2100 nieuwe afvalcontainers in Casablanca voor een schonere leefomgeving

marokko
3
30 jun '17
Om de afvalinzameling in Casablanca te verbeteren, worden er begin juli ruim 2100 nieuwe afvalcontainers verspreid over de stad.

Onder toezicht van het afvalbeheerbedrijf Averda, en in overeenstemming met de gemeente Casablanca, worden containers voor huishoudelijk afval geplaatst in de wijken Hay Hassani, Ain Chock, Sidi Bernoussi, Sidi Moumen, Ain Sbaa, Hay Mohammadi en Roche Noires.

In een persbericht zei het bedrijf dat het gebrek aan containers te wijten was aan schade van bestaande afvalbakken in de stad door vandalisme, diefstal en rondlopend vee. Dit gebrek heeft geleid tot meer afval en rommel achterlating op bepaalde plekken.

Averda voegde eraan toe dat ze nooit "afgeweken waren van hun toewijding om ervoor te waarborgen dat Casablanca een gezonde en mooie stad is".  Om deze verplichting na te komen, schreef het bedrijf dat het nodig is om lokale bewoners te vragen "om ons te helpen deze nieuwe containers te handhaven, zodat we de straten schoon kunnen blijven houden".

Averda kondigde ook de beslissing aan dat het personeel de komende tijd overuren zal maken om de straten "zo snel mogelijk te reinigen".

Het afvalbedrijf heeft ongeveer 4000 werknemers in Marokko, waardoor het bedrijf één van het grootste aantal medewerkers heeft in de particuliere sector. Ongeveer 2500 van deze werknemers zijn werkzaam in Casablanca. Het bedrijf verzamelt dagelijks 3500 ton afval over het hele land, meldt Moroccoworldnews.

Averda, opgericht in Libanon in 1964, beheert afvalinzameling in drie continenten - Afrika, Azië en Europa. Sinds de start in Marokko in 2012 heeft het bedrijf ruim 2,6 miljoen ton afval verzameld.

© Redactie 2017
marokko
casablanca
afvalcontainers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?