Salé: verwoestende brand in souk Assalihine

marokko
0
30 jun '17
Het vuur verwoestte 82 kraampjes in souk Assalihine in Hay Karima in Salé

De brand brak gisterenmiddag rond 16:30 uur uit. De souk bestaat uit meerdere kraampjes/winkeltjes voor de verkoop van hout, meubels en schroot en het vuur verspreidde zich hier razendsnel. Mensen probeerden nog te redden wat er te redden viel van hun merchandise, maar bijna alles werd verwoest.

De lokale autoriteiten meldde dat het vuur onder controle is gebracht dankzij de brandweer uit de Rabat-Salé-Kénitra regio, die massaal uitrukten met 12 brandweerwagens. Zij zijn de hele avond bezig geweest om de brand te blussen. Een man die aanwezig was tijdens de brand (zie video hieronder) was echter minder tevreden met de brandweer, die er volgens hem niet was of alleen stond toe te kijken. Allicht was dat in de "heat of the moment" en was de brandweerwagen in de video slechts de eerste die arriveerde of riep die versterking op.

Er zijn gelukkig geen dodelijke slachtoffers gevallen bij de brand, wel raakten 7 mensen lichtgewond. Zij hadden ademhalingsproblemen of waren flauwgevallen tijdens de brand. Zij zijn allen naar het provinciale ziekenhuis Moulay Abdellah in Salé gebracht om de nodige zorg te krijgen.

De oorzaak van de brand moet nog nader onderzocht worden, een onderzoek hiertoe is reeds geopend.

Youtube link

© Redactie 2017
marokko
salé
brand
souk
assalihine
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?