Tétouan: officier Spaanse Guardia Civil veroordeeld tot 4 jaar celstraf voor drugssmokkel

marokko
0
30 jun '17
De officier in kwestie zou hebben geprobeerd een flinke partij cannabis de enclave Sebta in te krijgen.

Een agent van hogere rang van de Spaanse Guardia Civil liep onlangs tegen de lamp in de enclave Sebta. De 53-jarige veroordeelde moest zich onlangs voor de rechtbank van Tétouan verantwoorden voor zijn daad. Bekend was, zo schrijft het Marokkaanse medium Al Massae vandaag, dat hij geregeld zijn vrije dagen opnam om ze door te brengen in het noordelijke gedeelte van Marokko.

Na één van die uitstapjes poogde hij een immense hoeveelheid van 84 kilogram cannabis mee terug te nemen de enclave in. Ervan uitgaande dat de controles 's nachts minder streng zijn, ondernam hij ruim een maand geleden de smokkelpoging in zijn voertuig. Zonder succes, men had al gauw door dat er iets niet in de haak was en vond de drugs zorgvuldig ingepakt onder de stoelen en in de deuren.

Naar wat nu bekend is, lijkt de Spanjaard zijn detentie uit te gaan zitten in zijn thuisland, onder de voorwaarden van een overeenkomst tussen Marokko en Spanje in dit soort zaken. Alle juridische procedures in Marokko moeten dan wel volledig afgerond zijn, beginnend bij het Hof van Beroep.

© Redactie 2017
marokko
tetouan
drugssmokkel
guardia civil
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?