Marokkaanse regering creëert toezichthoudend comité voor overheidsprojecten

marokko
0
30 jun '17
Het hoofd van de regering Saad Eddine Othmani zei donderdag dat de ministerraad de weg heeft gelegd voor de oprichting van een nieuwe fase in het omgaan met projecten die door de regering zijn gepland of goedgekeurd of zijn gelanceerd door de Koning.

In een persconferentie na de ministerraad heeft de regeringswoordvoerder, Mustapha Khalfi, de beslissing van de regering gepresenteerd om een comité op te zetten dat een volledige inventarisatie van projecten zal uitvoeren die zijn ondertekent door de Koning of door de regering zijn gepland of goedgekeurd, al dan niet in Al Hoceima of elders.

Het comité zal zich concentreren op gestelde deadlines, financiering en aansprakelijkheid van de overheid.

Volgens Khalfi benadrukte El Othmani de behoefte aan het bezoeken van de projecten door leden van de overheid, in plaats van te vertrouwen op periodieke verslagen.

De woordvoerder zei ook dat het ministerie die verantwoordelijk is voor mensenrechten, betrokken zal zijn in de voorbereiding van een nieuw plan ter bevordering van mensenrechten, erop wijzen dat de ministerraad een grondige discussie heeft gehouden over recente gebeurtenissen in Al Hoceima.

© Redactie 2017
marokko
toezicht
projecten
comité
mensenrechten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi