Marokkaanse politiecommissaris gearresteerd voor corruptie en omkoping

marokko
8
30 jun '17
De nationale brigade van de justitiële politie (BNPJ) heeft woensdag in Salé een politiecommissaris en een tussenpersoon gearresteerd voor corruptie, nadat ze betrapt werden op het aannemen van geld.

De officier van justitie van het Hof van Beroep in Rabat had de BNPJ verzocht om onderzoek te verrichten, nadat een persoon een klacht had ingediend waarbij hij de politiecommissaris en een tussenpersoon ervan beschuldigde dat ze hem chanteerden en omkopingsgeld eisten.

Na ontvangst van 10.000 dirham van degene die de klacht had ingediend, werden de twee verdachten op heterdaad betrapt en gearresteerd. 

Zij zullen in bewaring blijven gedurende het verdere onderzoek onder het toezicht van de officier van justitie om de omstandigheden van de zaak te bepalen. Maandag zullen zij worden voorgeleid.

Deze zaak is niet de eerste in zijn soort, de afgelopen werken wordt er streng opgetreden en kwamen meerdere zaken aan het licht. Na stevige instructies aan het openbaar ministerie worden zaken in verband met corruptie veel sneller en beter opgepakt en uitgevoerd. De politiecommissaris van Salé is de 7e hoogwaardige persoon die de afgelopen weken in de netten van justitie zijn gevallen van wat begint te lijken op een echte anti-corruptiecampagne.

© Redactie 2017
marokko
salé
corruptie
politie
bnpj
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?