Hulpdiensten Tétouan bereiden zich voor op aanzienlijke kans bosbranden in de zomerperiode

marokko
1
1 jul '17
De zomerhitte is inmiddels gearriveerd en de autoriteiten en hulpdiensten in de regio Tétouan doen er alles aan om soortgelijke scenario's als in Spanje en Portugal te voorkomen.

Ook voor Marokko geldt een verhoogd risico op grote bosbranden en de uitbreiding daarvan. Het Marokkaanse medium Ahdath Al Maghribia meldt in haar laatste editie dat de autoriteiten aldaar druk bezig zijn om de nodige voorbereidingen te treffen ter preventie van dergelijke bosbranden.

Met een toegenomen aantal branden van 422 over het afgelopen kalenderjaar is dan ook het bewustzijn toegenomen om in actie over te gaan. Met de hulp van Amerikaanse experts houden de hulpdiensten oefeningen om op een adequate wijze om te gaan met bosbranden in dit risicogebied. Er wordt hierbij ook gewerkt aan het verkorten van de responstijd.

Tot aan de maand september wordt er intensief gewerkt om de risico's te minimaliseren en is er een strategisch actieplan voor de zomer in werking getreden. Concreet is het een kwestie van vroegtijdige detectie van brandafwijkingen door de versterking van de menselijke hulpbronnen (1.250 kijkers) en materiaal, met name vanuit de lucht met 5 Canadese blusvliegtuigen die hiervoor zijn gemobiliseerd.

© Redactie 2017
marokko
tetouan
bosbranden
brandweer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?